logo
XS
SM
MD
LG
(0352) 23-63-82
м. Тернопіль, вул. Клінічна, 1

СВЯТКУВАННЯ БЕЗ ПЕРЕЇДАННЯ

Святкування не означає переїдання. Плануючи меню, ставте в пріоритет користь та якість, а не кількість продуктів. Краще малий, але корисний стіл, ніж велика кількість наїдків, більшість з яких зіпсуються, викинуться та приведуть до харчового отруєння.
Поради, щоб від святкування залишились лише хороші спогади:
- Робіть наголос на фруктах та овочах: робіть із них закуски, салати, десерти, гарнір до головного блюда.
- Надавайте перевагу цільнозерновим продуктам: ячмінь, пшениця, вівсянка, гречка, неочищений рис, а також страви, виготовлені з них.
- Також білковим продуктам: риба, курка, квасоля, горіхи. Їх можна додавати в салат, і вони добре поєднуються з овочами.
- Для приготування і заправлення страв обирайте рослинні олії: оливкову, рапсову, кукурудзяну, соняшникову, арахісову тощо.
- Відмовтесь від промислово виготовлених соусів: кетчупів, майонезів тощо. Замініть їх лимонним соком, рослинною олією, сметаною чи йогуртом.
- Споживайте менше ковбас та інших промислово виготовлених м’ясних виробів, що містять багато солі та інших додатків. Замініть їх, запеченим м’ясом.
- Протягом частування пийте більше води та відмовтесь від солодких напоїв.
- Безпечної дози алкоголю не буває. Якщо під час свят ви все ж хочете його скуштувати, то віддавайте перевагу невеликій кількості натурального червоного вина. Воно містять флавоноїди, що корисні для судин.
Детальніше про тарілку здорового харчування: http://bit.ly/34wLdlF