logo
XS
SM
MD
LG
(0352) 23-63-82
м. Тернопіль, вул. Клінічна, 1

Профілактика гострих кишкових інфекцій

З початку 2021 року в Україні зафіксували 7 спалахів гострої кишкової інфекції, інформує .
Останнє повідомлення надійшло цими вихідними з Тернопільщини. У Чортківському районі захворіло дев’ятеро дітей. У всіх — середня форма тяжкості хвороби. Двох дітей госпіталізували, ще семеро лікуються амбулаторно.
За результатами епідрозслідування в дитячому садку виявили низку порушень, у тому числі правил зберігання деяких харчових продуктів. (http://bit.ly/3sg0kw3)
Основною причиною виникнення гострих кишкових інфекцій є елементарне недотримання правил особистої гігієни, технології приготування страв, умов та термінів зберігання сировини та готових страв, вживання неякісних харчових продуктів, які містять в собі збудник захворювання, тощо.
Найпоширеніші симптоми гострих кишкових інфекцій — слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея.
!! При появі симптомів захворювання (підвищення температури тіла, біль голови, інтоксикація, блювання, рідкі випорожнення, біль у животі, висипання на шкірі тощо) своєчасно звертатися за медичною допомогою.
Самолікування може призвести до значних ускладнень.
Щоб уберегтися від харчових отруєнь і гострих кишкових інфекцій, дотримуйтесь 5 правил:
- підтримуйте чистоту;
- відокремлюйте сиру їжу від готової;
- ретельно готуйте їжу;
- зберігайте їжу за безпечної температури;
- використовуйте безпечну воду та свіжі продукти.